Muziektheatervoorstelling ‘Iemandsland’

De spectaculaire voorstelling ‘Iemandsland’ vond plaats in de schuur van boer Schipper  in Nieuw-Buinen. Het stuk speelt in de Veenkoloniën. Hoofdpersoon is Berrie Kazemier, die na 30 jaar vanuit Engeland terugkeert naar de plek waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht:  de  Veenkoloniën.   Daar  gaat  hij op    zoek    naar  een oiemandsland1ude elpee ‘A Full Moon In Broad Daylight’ van de Strawberry Wizzards  en ontmoet hij zijn doodzieke vader . Aangekomen in de Veenkoloniën, waar zijn roots liggen, heeft hij hilarische flashbacks uit zijn jeugd van de jaren ’70 en ontmoet hij oude vrienden.  iemandsland3Dit allemaal ondersteund met de muziek van Bert Hadders en de Nozems. Bij binnenkomst  word je al meteen in de sfeer van de ‘Veenkolonies’  van de jaren zeventig gebracht    door  de  geheime    zender ‘Radio Veenbrand’.  Hèt soiemandsland5cial-network avant la lettre van de jaren ’70. Het decor brengt jou als toeschouwer ook helemaal terug in deze periode van Zündapp, SRV-wagen, leesmap, LP’s en cassettebandjes. Berryiemandsland6 haalt bij het zoeken naar de LP herinneringen op en ontmoet de spelers uit zijn jeugd. Daarbij geholpen door de op een scoot-mobiel over het toneel scheurende ‘local’ Lammert Moaze. Dit alles wordt ondersteund met beeldprojecties op de achterwand van het decor. Hoe prachtig wordt hiervan o.a. gebruik gemaakt als Freddy, de uitvinder, de ‘Veenkolonies’ op spectaculaire wijze wil verheffen naar een hoger plan. De locatie van de voorstelling, een grote boerenschuur op de weidse vlakte in de nabijheid van Nieuw Buinen, past helemaal bij de thematiek van de voorstelling. Al met al een prachtige voorstelling waarbij je als toeschouwer helemaal meegezogen wordt in dit Iemandsland. Het land waar je opgegroeid bent, je jeugd hebt doorgebracht. Een geweldige voorstelling die nog tot 7 juni te zien is.